VOOR- EN NAZORG VOOR PERMANENTE MAKE-UP

Het is belangrijk te weten of permanente make-up voor u geschikt is. Beauty Blends geeft advies!

Voorzorg

Aandoeningen/overkomingen

Permanente make-up wordt afgeraden bij een aantal aandoeningen/overkomingen. Heb je een van deze aandoeningen en/of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

 • Hemofilie;
 • Chronische huidziekte;
 • Immuun stoornis;
 • Hart- en vaatafwijkingen;
 • Bij zwangerschap;
 • Bij borstvoeding;
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee pmu wordt gezet.

Verdovende zalf

Als voorzorg op een behandeling is het aangeraden via uw huisarts Emla te bestellen. Emla is een verdovende zalf die u zelf mee dient te nemen. De wettelijke voorschriften zijn zo dat wij deze zalf alleen mogen gebruiken als deze op naam uitgeschreven is.

Zorg dat u wattenstaafjes, wattenschijfjes en tissues in huis hebt voor de nazorg van de behandelde huid.

Voorbereiding op de afspraak

 • Doe uw contactlenzen uit en draag een bril;
 • 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken;
 • 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken;
 • 24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen,  slikken (paracetamol  mag wel);
 • 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken;
 • Indien u chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst uw oncoloog;
 • Geen make up.
 • Extra voorzorg bij de lippen, om uitbraak van het herpes virus voor en na de behandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden: 5 dagen voor de behandeling starten met zofirax creme of tabletten als men voorheen last heeft gehad van Herpes Simplex (koortslip).

Nazorg

Gaat u naar de schoonheidsspecialist, geeft u dan duidelijk aan dat u permanente make-up heeft, dit in verband met de zuren in producten die schoonheidsspecialisten gebruiken.

Wenkbrauwen

Houdt de wenkbrauwen de dagen na de behandeling zo droog mogelijk. De na-verzorging crème die u van ons krijgt dient u twee keer per dag aan te brengen in een dun laagje gedurende één week.  Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen en breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Het is erg belangrijk dat u niet rechtstreeks in de zon gaat met uw wenkbrauwen, u kunt in zonnig weer wel buiten lopen. De eerste 10 dagen na de behandeling mag u niet in de sauna, het zwembad of zonnebank. Twee dagen niet sporten, dit in verband met zweetuitbraak.

Eyeliners

Houdt de eyeliners de dagen na de behandeling zo droog mogelijk. De na-verzorging crème die u van ons krijgt dient u twee keer per dag aan te brengen in een dun laagje gedurende één week.  Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen en breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Het is erg belangrijk dat u niet rechtstreeks in de zon gaat met uw eyeliners, u kunt in zonnig weer wel buiten lopen. De eerste 10 dagen na de behandeling mag u niet in de sauna, het zwembad of zonnebank. Twee dagen niet sporten, dit in verband met zweetuitbraak.

Lippen

De na-verzorging crème die u van ons krijgt dient u drie keer per dag aan te brengen in een dun laagje gedurende één week. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen en breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Het is erg belangrijk dat u niet rechtstreeks in de zon gaat met uw lippen, u kunt in zonnig weer wel buiten lopen. De eerste 10 dagen na de behandeling mag u niet in de sauna, het zwembad of zonnebank. Twee dagen niet sporten, dit in verband met zweetuitbraak. Maak geen gebruik van whitening tandpasta. Nuttig geen pittig eten en vermijd te heet drinken. Drink de eerste uren na de behandeling door een rietje. Uw lippen zullen de komende zeven dagen droog aanvoelen. Het is belangrijk dat u de korstjes laat zitten, u mag er niet aan krabben of de korstjes eraf halen.